Δράσεις Μαθητών - Επισκέψεις - Προγράμματα

   Στη σελίδα αυτή μπορείτε να δείτε, διάφορες δραστηριότητες των μαθητών της Β' και Γ' τάξης,
του Τομέα Γεωπονίας που γίνονται, είτε σε μορφή Εργαστηριακών Ασκήσεων, στους χώρους του σχολείου μας, είτε σε Περιβαλλοντικά Προγράμματα που υλοποιούμε, είτε σε Εκπαιδευτικές Επισκέψεις .
(Παρατήρηση : Όταν δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες και τα videos, το σύνολο των μαθητών ήταν ενήλικοι.)

- Σχολικό Έτος 2012-2013
   Τη φετινή χρονιά οι μαθητές του Τομέα Γεωπονίας του σχολείου μας, υλοποίησαν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής με θέμα : Βιολογικός Λαχανόκηπος, Αρωματικά φυτά, Βότανα και Κομποστοποίηση, στην αυλή του σχολείου μας . Παραγωγή, Τυποποίηση και Διάθεση των παραγόμενων προϊόντων .
   Παράλληλα το σχολείο μας συμμετέχει, μαζί με άλλα 15 σχολεία της περιοχής μας και στο
 Τοπικό Δίκτυο : Σχολικοί Λαχανόκηποι : Καλλιεργώ μέρος της τροφής μου,
που οργάνωσε το γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, της Δ/νσης Β/μιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας .
Πιο κάτω θα δείτε φωτογραφίες από δραστηριότητες των μαθητών μας, που σχετίζονται με το Πρόγραμμα, ( Η Ομάδα μας,      Δημιουργία Λαχανόκηπου,       Καλλιέργεια Πατάτας,       Κομποστοποίηση,                 Δημιουργία Σπορείου,                        Αρωματικά φυτά και Βότανα σε συνεργασία με μαθητές της Α΄ Τάξης που υλοποίησαν το αντίστοιχο Project,    Επιχειρηματικότητα,                 Παζάρι και διανομή τροφίμων) .
(Πατώντας πάνω στις λέξεις που θέλετε, οδηγήστε στις αντίστοιχες διαφάνειες !!!)  

- Σχολικό Έτος 2011 - 2012
ΕΔΩ,  θα δείτε φωτογραφίες από το χειρισμό του Χορτοκοπτικού μηχανήματος, από τους μαθητές μας, με τη βοήθεια κηπουρού του Δήμου Ιλίου .
Φωτογραφίες από διάφορες κηπουρικές εργασίες όπως, καλλιέργεια λαχανικών, δημιουργία παρτεριού με λουλούδια, τεμαχισμός κλαδιών, κάλυψη φυτών, θα δείτε ΕΔΩ .
ΕΔΩ, θα δείτε φωτογραφικό υλικό από διάφορες Εκπαιδευτικές Επισκέψεις (Στο Βιολογικό Αγρόκτημα Διαμάντι, σε πλατεία για τοποθέτηση έτοιμου χλοοτάπητα, στο φυτώριο του Δήμου Ιλίου και στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης .

- Σχολικό Έτος 2010 - 2011
ΕΔΩ θα δείτε φωτογραφίες από Πρόγραμμα που υλοποιήσαμε σε συνεργασία με την Ορνιθολογική Εταιρία, στο Πάρκο ¨Αντώνης Τρίτσης" και διάφορες κηπουρικές εργασίες .

- Σχολικό Έτος 2009 - 2010
   ΕΔΩ θα  δείτε σε μορφή Power Point, ένα Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με τίτλο :
Ανακαλύπτουμε τις Πράσινες Στέγες και Καλλιεργούμε τα Λαχανικά μας στο Θερμοκήπιο, που υλοποίησαν οι μαθητές του Τομέα Γεωπονίας, του σχολείου μας .
   ΕΔΩ  θα δείτε φωτογραφίες, από επίσκεψη μαθητών μας στο Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης", από διάφορες κηπουρικές εργασίες στο χώρο του σχολείου και από καλλιέργεια και παραγωγή μαρμελάδας !!! .

- Σχολικό Έτος 2008 - 2009
   ΕΔΩ θα δείτε σε μορφή Power Point, ένα Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με τίτλο :
Βιολογικά Προϊόντα, Βελτίωση Ποιότητας Ζωής και Οικονομική Ανάπτυξη, που υλοποίησαν οι μαθητές του Τομέα Γεωπονίας, μαζί με μαθητές του Τομέα Οικονομίας, του σχολείου μας .
   ΕΔΩ θα δείτε φωτογραφίες, από την προσπάθεια δημιουργίας Βιολογικού Λαχανόκηπου, από τους μαθητές του Τομέα Γεωπονίας, μέσα στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης, σε χώρο που είχε παραχωρηθεί για την εκπαίδευση των μαθητών μας, από τον φορέα διαχείρισης του Πάρκου .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου